Coronamaatregelen bezoekers

Op deze pagina leggen we uit wat we van bezoekers verwachten als ze bij Lycurgus een wedstrijd komen bekijken, fluiten of kijken. We volgen de algemene regels vanuit de overheid en de richtlijnen van de NeVoBo en NOC*NSF. Neem deze informatie graag goed door zodat we samen veilig en plezierig kunnen sporten!

Laatste update: 17 november 2021

In het kort

Vanaf 6 november is het hebben van een geldig coronatoegangsbewijs verplicht voor bezoekers van indoor sporten. Lycurgus zal dan ook hierop controleren via de QR-code app. Kom je dus bij ons langs, zorg dan voor een geldig bewijs. De controle is direct bij de ingang. Voor toeschouwers bij de wedstrijden is er geen plek.

Aangezien we werken met een bewijs bij de ingang is er binnen geen mondkapjesplicht. Wel is het handig deze bij je te hebben en eventueel te dragen bij verplaatsingen binnen.

Verder zijn natuurlijk altijd de basisregels van toepassing: Blijf thuis bij klachten en was je handen waar mogelijk.

Spelers

Ben je 18+? Dan ben je speler verplicht een geldig Corona QR te kunnen tonen. Zonder kunnen we je helaas niet binnenlaten.

Voor jeugdspelers tot en met 18 jaar is geen QR bewijs nodig. Wel kunnen we eventueel vragen naar je ID om te kunnen controleren dan je inderdaad jong genoeg bent.

Zorg dat je de QR-app of QR-papier klaar hebt om gescand te worden bij binnenkomst. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat er goede doorstroming is.

Verder is door de verplichte sluitingstijd de kantine dicht na 20:00. Je kan wel gewoon gebruik maken van de kleedkamers en douches

Bezoekers/ouders

Publiek is niet langer welkom bij wedstrijden. Helaas kan je dus als bezoeker niet bij de wedstrijden zijn.

Uitzondering hierop zijn de zogenaamde rij-ouders. Voor Lycurgus betekend dit dat alleen ouders van uitspelende teams welkom zijn die rijden voor het team. Dus niet alle ouders.

Scheidsrechters en coaches

Volgens de geldende regels hoeven direct betrokken vrijwilligers geen geldig bewijs te laten zien. Je bent dus als scheids of coach welkom in de hal. Wel zouden we je aanraden een geldig bewijs te hebben voor de veiligheid van andere.

Meer informatie

Laten we met zijn allen samen er voor zorgen dat we ook de komende periode nog kunnen sporten en help dus ook mee door je QR code bij de hand te hebben en door te helpen met de controles die we moeten doen.

Voor de laatste info kan je altijd kijken of Coronamaatregelen Lycurgus – Lycurgus, Nevobo | Landelijk protocol en FAQ NOC*NSF per 6 november, of protocol-verantwoord-sporten-v04112021.pdf (nocnsf.nl)

Mocht je nog vragen hebben dan kan je ons bereiken via het contactformulier.