Jeugdwebsite

We zijn weer online!

De jeugdwebsite was offline gehaald vanwege een malware-poging. De aankomende weken zullen we kijken waar we wat willen en mogen (AVG!) plaatsen. Suggesties zijn welkom!

Jeugd@lycurgus.eu

Nieuws

Fantastische pieten-volleybalmiddag met ouders!

We hebben weer ruimte voor mini’s!

Wedstrijdverslagen

Zaterdag 16 november 2019, M.S.K. MB1 – Lycurgus MB2

Na een klein uur rijden arriveren we om 12:45 uur in Musselkanaal. Na een prima ontvangst in de kantine van sporthal De Veenhorst beginnen de meiden met de voorbereiding. Wij blijven nog even achter in de kantine en beginnen met de tactische bespreking in het bijzijn van de enige twee supporters, Maaike en Marieke waarvoor dank! Nog een kleine sanitaire stop en dan gaat het toch ook echt beginnen voor ons. Mia heeft alles vooraf voor ons ingevuld dus we zijn niet aan het stressen.

13.30 uur: De wedstrijd gaat beginnen. Al snel staan we met 4-0 achter en als dan ook nog Christa een bal vol in haar gezicht krijgt en van het veld moet is het begin toch wel heftig. 5-0. Savine (de enige passer-loper op de bank) wordt ingebracht, is net terug van een enkelblessure en mag hierdoor eigenlijk alleen maar achterin meedraaien. Christa is nog niet terug, oh jee en nu dan, want Savine staat nu op linksvoor. Gelukkig daar komt Christa weer aan, haar bloedneus is over, slok water en ze geeft aan dat het wel weer gaat; terug wissel met Savine. De meiden zijn onder de indruk van de tegenstander, beide time-outs ingezet (ook om te checken of het echte oké gaat met Christa). Toch nog 11 punten gemaakt in de 1e set. Mede dankzij goed spel van Mare aan het net.

“De winst hangt in de lucht, je hoeft het alleen maar te pakken”

Ronny-invalcoach

Gelukkig, er wordt nog gelachen zeker na de inmiddels befaamde woorden van Ronny, “De winst hangt in de lucht, je hoeft het alleen maar te pakken.” Op naar set 2,  met een nieuwe opstelling. Het gaat gelijk op en de meiden beginnen er in te geloven. Na goed verdedigend werk van Marit achterin gevolgd door een prima set-up van Karlijn en afgemaakt door Christa staan we voor. Als dan ook nog Juul met precisie en kracht serveert zijn we ineens los. Na wat tactische time-outs van ons komt M.S.K. niet dichterbij en is setwinst een feit 21-25!

Het loopt lekker meiden spreken we ze toe en de meiden gaan vol vertrouwen beginnen met de 3e set. Wederom spreekt Ronny de befaamde woorden uit. De meiden spelen mooi, met beleving en Gemma staat lekker te blokken. Ze strijden voor elk punt. Het gaat wederom gelijk op. Uiteindelijk na een paar keer goed serveren door de tegenstander is het gaatje dan toch geslagen en verliezen we met 25-17.

“Lekker balletje hoor………., jazeker met mayo graag!”, Peter-invalcoach

Set 4. Deze keer zit één van de spelverdeelsters Bregt op de bank en spreken we min of meer als grapje af dat deze set voor ons is, want Bregt moet er weer in. Mare en Karlijn staan lekker te set-uppen, Robin smasht ze binnen en ook het blokpercentage van Gemma neemt toe. Savine doet haar taak naar behoren achterin en Christa en Juul weten keer op keer de bal op de juiste plek te plaatsen. “Lekker balletje hoor…., jazeker met mayo graag!,” roept Peter. In het veld reageren de meiden met veel gelach.  Als wij dan ook nog met een aantal goede tips komen tijdens de time-out gaat het de goede kant op en staat het na 24-22 achter ineens 25-25. De tribune is inmiddels aardig vol gestroomd en het publiek doet lekker mee, Maaike en Marieke laten zich ook goed horen. Juul gaat serveren, 25-26! En dan maakt de tegenstander een cruciale fout en is set 4 voor ons. Joehoe ons doel is bereikt, want Bregt moest er weer in immers.

Een vijfsetter is een feit! De enige (sociale) wissel is dat Bregt als spelverdeelster er in komt voor de prima spelende Mare. De rest blijft staan. M.S.K. kiest er voor om te beginnen met serveren en dat doen ze uitstekend. De meiden van Lycurgus hebben geen antwoord, 4-0 achter. “Time-out scheids!?” Wij komen met een aantal pakkende toverwoorden, zo blijkt. “En kom op meiden nog meer blokken!” Toch wordt het eerst 5-0. Maar dan…… achterin wordt er gewisseld, Marit wordt gebracht om de pass te verzorgen en direct levert dit een prima aanval op na een mooi op mid gegeven set-up door Karlijn. Robin scoort 5-1. Juul maakt er dan 5-2 van na een uitstekend verdedigende bal van Bregt, top! En als Christa dan ook nog een bijdrage levert aan de aanvalsefficiency staat het 5-5. Adem in, adem uit wat een spanning wat een thriller! De tegenstander is onder de indruk. De meiden gaan voor elke bal. Er is een gaatje ontstaan van 3 punten, wat een vertrouwen bij de meiden van Lycurgus. Onze hartslag stijgt en ook op de tribune laat Marieke haar horloge zien dat haar hartslag in de gevarenzone is beland. Wat de tegenstander ook nog probeert, de dik verdiende overwinning is voor ons. 12-15 en dus 2-3 winst!!!! Wat een blijdschap, wat een gejuich, wat een feest. Wat fijn om dit mee te maken zeggen we tegen elkaar.

Gefeliciteerd meiden en bedankt voor deze fantastische ervaring als invalcoaches. We hebben van jullie genoten! Dank! (Jij ook Mia)

Ronny en Peter, invalcoaches

Informatie over de contributie is te vinden op de pagina Lidmaatschap & contributie.
Aanmelden kan via de speciale aanmeldpagina.