Op deze pagina leggen we uit wat de maatregelen zijn rondom corona en sporten binnen Lycurgus. Deze informatie is voor leden. Klik hier voor info voor bezoekers. Samen moeten we de regels volgen zodat we allemaal kunnen blijven sporten. De gemeente doet controles en kan bij (ernstige) overtreding besluiten de ruimte niet meer te verhuren aan Lycurgus. Neem deze informatie graag goed door zodat we samen veilig en plezierig kunnen sporten!

Laatste update: 15 januari 2022 

In het kort

Vanaf 6 november moeten en zullen we ook gaan controleren op toegangsbewijzen.

Zoals jullie weten is het voor alle binnensport, kijken en deelnemen, vanaf 18 jaar het verplicht een QR bewijs te kunnen tonen. Voor de trainingen zullen we dit door de trainer/aanvoerder laten controleren, in Beijum in samenwerking met de kantine. Verder blijft gelden: blijf thuis bij klachten en laat je testen!

Zonder geldig bewijs kan je helaas niet meer sporten. Zorg dan ook dat je een geldig bewijs hebt als je aanwezig wil zijn bij trainingen of wedstrijden en ouder bent dan 18.

Kan of wil je dit niet dan kunnen we je helaas niet toelaten. Neem dan voor je contributie even contact op met het bestuur.

Verder is de kantine nog gesloten en zijn er geen wedstrijden.

Coronatoegangsbewijs voor binnensporten

Zoals jullie vast allemaal meegekregen hebben is vanaf morgen, zaterdag 6 november, voor alle binnensport een coronatoegangsbewijs nodig. Dit in de vorm van de QR-code die je krijgt bij vaccinatie, herstel in de afgelopen zes maanden of na testen voor toegang (24 uur geldig).

Dit betekent dus voor ons dat je voor trainingen en wedstrijden een bewijs nodig hebt. Ook als je alleen komt kijken!

We zullen dit zelf moeten gaan controleren. Dat willen we op de volgende manier gaan opzetten:

Maatregelen

  • Voor trainingen is de trainer (indien niet aanwezig de aanvoerder) verantwoordelijk voor het checken van de QR codes van zijn/haar team. Kijken is niet meer mogelijk bij trainingen. Ouders zullen dus buiten de hal moeten wachten op hun kinderen.
  • Voor thuiswedstrijden doen we de controles samen met de kantine. ’s Ochtens zullen we ouders hiervoor inzetten indien nodig. Voor later op de dag kan de zaalwacht ondersteuning bieden aan de kantine indien dat nodig is. Er komt een extra zaalwacht dienst van 17:00-20:30.
  • Mocht je team in de problemen komen met het aantal spelers vraag dan eerste spelers uit een ander team. Mocht het echt niet lukken neem dan contact op met de nevobo om de wedstrijd uit te stellen/af te zeggen. Vergeet dan niet om wedstrijdzaken en clubactief mee te nemen om alle vrijwilligers ook op de hoogte te brengen.
  • Uitzondering hierop zijn mensen tot/met 18 jaar en vrijwilligers die helpen bij de sport. Voor trainers/coaches/scheidsrechters en andere die helpen rondom de wedstrijd is het CTB niet verplicht. Dit zijn echter wel de mensen die direct betrokken zijn. Ouders die rijden voor een wedstrijd vallen hier niet onder!

Coronacheck app

Controle kan je als vrijwilliger/trainer/aanvoerder doen door de Corona scanner app te installeren op je telefoon. Zoek in de appstore of google play store naar ‘CoronaCheck scanner’ en installeer de app.

Je kan ook via deze link: CoronaCheck Scanner meer informatie vinden en de app downloaden.

Overige info

Laten we met zijn allen samen er voor zorgen dat we ook de komende periode nog kunnen sporten en help dus ook mee door je QR code bij de hand te hebben en door te helpen met de controles die we moeten doen.

Mocht je trouwens door de nieuwe regels in de problemen komen en helaas geen optie zien om telkens een geldig QR bewijs te kunnen tonen dan kan je met het bestuur contact opnemen om te kijken naar de contributie. Zonder QR code kan je helaas niet meer spelen.

Voor de laatste info kan je altijd kijken op Nevobo | Corona update 15 januari, binnensport en competitie of NOC*NSF | Corona en sporten (onder andere protocol verantwoord sporten en FAQ

Mocht je nog vragen hebben dan kan je ons bereiken via het contactformulier.